Baristický kurz 11.2. - 12.2.2013 |
Dňa 11.-12.2.2013 sa uskutočnil baristický kurz pod vedením Michala Křižka - baristu
SCAE lev. 1 a 2, lektora PRAŽSKÉHO KULINÁŘSKEHO INSTITUTU. Kurz bol rozdelený do teoretickej časti, kde študenti získali poznatky o pestovaní, spracovaní a príprave kávy. V praktickej časti si študenti vyskúšali prípravu filtrovanej kávy, zdegustovali rôzne druhy káv, precvičili si prípravu espressa a cappuccina. | ||
Vyvrcholením kurzu bola baristická súťaž. Celkovo sa kurzu zúčastnilo 16 žiakov
prevažne odboru hotelová akadémia (3-5ročník), ale zastúpenie tu mali aj študenti odboru
čašník a servírka a obchod a podnikanie. Viac fotiek z baristického kurzu si môžete pozrieť na tomto mieste. |