Návšteva študentov Hotelovej akadémie
na veľtrhu DANUBIUS GASTRO Bratislava

Výstavisko bratislavskej Incheby lákalo od štvrtka 29. januára do soboty 31. januára nielen kulinárov a odborníkov z oblasti gastronómie a hotelierstva, ale všetkých nadšencov hľadajúcich unikátne pokrmy, nápoje, ingrediencie a tipy na ich využitie.
Žiaci 4. a 5. ročníka HA J. Andraščíka, študijného odboru hotelová akadémia, a ich pedagógovia vstúpili do atmosféry tejto zmysly burcujúcej akcie v piatok 30. januára 2015. Pre viacerých to bol silný zážitok z neznámeho, pre iných príležitosť obohatiť svoje poznanie a skúsenosti o nové podnety. Prísť na veľtrh gastronómie iba s cieľom ochutnať rôznorodé produkty však nebol ich jediný cieľ. Hlavným zámerom bolo obohatiť poznanie o užitočné informácie využiteľné pre profesionálny i osobnostný rozvoj. Kulinárske zážitky z gastronomických expozícií vystriedali cestovateľské výzvy prezentované zástupcami domácich i zahraničných cestovných kancelárií. Vďaka pútavým prezentáciám, pestrým katalógom i osobným rozhovorom s vystavovateľmi nejeden návštevník v myšlienkach unikol zo všednej reality do vysnívanej turistickej destinácie.
Zavŕšením tematickej exkurzie pedagógov a žiakov Hotelovej akadémie Jána Adraščíka bola návšteva budovy Národnej rady Slovenskej republiky. Napriek tomu, že v týchto priestoroch neraz prebiehajú búrlivé dialógy, piatkové popoludnie im umožnilo zažiť pokojnú atmosféru parlamentu. Za príjemný dojem z prehliadky sídla zákonodarnej moci nášho štátu a množstvo užitočných a zaujímavých informácií o fungovaní jej jednotlivých zložiek sú vďační aj svojmu sprievodcovi, Mgr. Ľubomírovi Adamišinovi, rodenému Bardejovčanovi, ktorý pôsobí v Kancelárii NRSR.
Fotogalériu z veľtrhu si môžete prezrieť tu.