Výstavisko bratislavskej Incheby lákalo od štvrtka 29. januára do soboty 31. januára nielen kulinárov
a odborníkov z oblasti gastronómie a hotelierstva, ale všetkých nadšencov hľadajúcich unikátne pokrmy, nápoje,
ingrediencie a tipy na ich využitie.
|
|
Žiaci 4. a 5. ročníka HA J. Andraščíka, študijného odboru hotelová akadémia, a ich pedagógovia vstúpili
do atmosféry tejto zmysly burcujúcej akcie v piatok 30. januára 2015. Pre viacerých to bol silný zážitok
z neznámeho, pre iných príležitosť obohatiť svoje poznanie a skúsenosti o nové podnety. Prísť na veľtrh gastronómie
iba s cieľom ochutnať rôznorodé produkty však nebol ich jediný cieľ. Hlavným zámerom bolo obohatiť poznanie o užitočné
informácie využiteľné pre profesionálny i osobnostný rozvoj. Kulinárske zážitky z gastronomických expozícií vystriedali
cestovateľské výzvy prezentované zástupcami domácich i zahraničných cestovných kancelárií. Vďaka pútavým prezentáciám,
pestrým katalógom i osobným rozhovorom s vystavovateľmi nejeden návštevník v myšlienkach unikol zo všednej reality do
vysnívanej turistickej destinácie.
|
Zavŕšením tematickej exkurzie pedagógov a žiakov Hotelovej akadémie Jána Adraščíka bola návšteva budovy Národnej
rady Slovenskej republiky. Napriek tomu, že v týchto priestoroch neraz prebiehajú búrlivé dialógy, piatkové popoludnie
im umožnilo zažiť pokojnú atmosféru parlamentu. Za príjemný dojem z prehliadky sídla zákonodarnej moci nášho štátu
a množstvo užitočných a zaujímavých informácií o fungovaní jej jednotlivých zložiek sú vďační aj svojmu sprievodcovi,
Mgr. Ľubomírovi Adamišinovi, rodenému Bardejovčanovi, ktorý pôsobí v Kancelárii NRSR.
|
Fotogalériu z veľtrhu si môžete prezrieť tu.
|