- výmena odborných skúseností a prezentácia praktických zručností v oblasti gastronómie,
- získavanie nových poznatkov o kultúrnych a gastronomických zvláštnostiach oboch regiónov,
- nadväzovanie kontaktov s budúcimi odborníkmi z poľskej strany hranice,
- organizovanie spoločných gastronomických podujatí spojených s predvádzaním zručností
(flambovanie, tranšírovanie, dokončovanie jedál pred zrakom hosťa, miešanie nápojov,
dekoratívne vyrezávanie ovocia a zeleniny, príprava a zdobenie cukrárenských výrobkov),
- vytvorenie predpokladov pre budúcu spoluprácu partnerských škôl
pri výmenných študijných pobytoch žiakov
- lepšie spoznávanie kultúrnych a gastronomických zvláštností svojho aj susedného regiónu,
- založenie tradície organizovania spoločných gastronomických podujatí pri rôznych
príležitostiach s cieľom výmeny skúseností, názorov a nových poznatkov,
- prezentácia vlastného regiónu, jeho gastronomických a kultúrnych tradícií.
Aktivity projektu :
| - Príprava a realizácia gastronomických podujatí podľa ročných
období a tradícií charakteristických pre oba regióny:
Májová čaša vína pozri foto
Letná garden party s vysvedčením pozri foto
Septembrový koktail pozri foto
Predvianočný rout
- Zostavenie štyroch publikácií s receptármi tradičných slovenských a poľských pokrmov,
predovšetkým z regiónov Bardejov a Gorlice s názvom Slovenské a poľské kulinárske tajomstvá.
Cieľové skupiny :
| - žiaci všetkých ročníkov oboch partnerských škôl,
- učitelia odborných gastronomických predmetov,
- predstavitelia samosprávy partnerských regiónov,
- podnikatelia vo sfére gastronómie a hotelierstva,
- obyvatelia regiónov.
|
|
|